Bruk av gavekort i trygge omgivelser

Trenger du hjelp til å finne den perfekte gaven til en som «allerede har alt» til jul? Eller til bursdagen deres, for den saks skyld? Eller trenger du en god gaveide, uansett anledning? I så fall kan et gavekort være den perfekte løsningen. Oslo City har installert to Gavekortkiosker fra Microlog, hvor du kan kjøpe gavekort som kan brukes på alle kjøpesentre som eies av Steen & Strøm.

Lett å finne

– Automatene finner du ved hovedinngangen til kjøpesenteret, ved siden av Jernbanetorget, og er lette å finne, sier senterleder Laila Sønstevold.

– Gavekortene som kjøpes her er generelle gavekort, som kan brukes både her og på våre andre Steen og Strøm-eide kjøpesentre i landet, som Metro i Lørenskog, Gulskogen i Drammen eller Maxi på Hamar.

Gavekortkioskene er både praktiske og enkle å bruke. Du skriver ut beløpet du ønsker å gi bort og betaler med kort. Du kan også kjøpe gavekortet på Oslo bys nettsider. Lenken tar deg til Micrologs nettside, som gir deg en kode du kan bruke når du henter gavekortet i gavekortautomaten.

– Tidligere hadde vi en kundeinformasjon hvor man kunne kjøpe gavekort, mens vi også hadde gavekortkiosker. Fordelene med dette oppsettet var den personlige servicen, hvor man snakket med en person på den andre siden av disken. På den andre siden hadde ikke kundeinformasjonen like lange åpningstider som Oslo City. Kundeinformasjonen ble stengt i 2019, og plassen fikk nye leietakere.

– Hvordan finner kundene gavekortkioskene?

– De fleste vet hvor hovedinngangen til kjøpesenteret er, og vi har skilt til gavekort på veggen bak de to gavekortkioskene, som informerer kundene om de ulike situasjonene hvor gavekort kan brukes. Vi har også informasjon på nettsiden vår, under "Gavekort – gaven til alle". I tillegg finnes informasjon om gavekortkioskene også på våre digitale skjermer rundt i kjøpesenteret, og nå og da har vi reklame på plakater ved utstillingsvinduene. Vi sender også ut informasjon om gavekort i våre nyhetsbrev og gjør kundene oppmerksomme på muligheten både på Instagram og Facebook.

Enkelt, praktisk og fleksibelt

– Hvilke fordeler og ulemper ser du med gavekortkioskene?

– Gavekortkiosker gjør det enklere og mer tilgjengelig å handle gavekort. Du kan handle når du vil og hente gavekortet flere steder. Det gjør alt mer fleksibelt. Det er en flott gaveide hvis du er usikker på hva du skal gi noen. Ulempen er naturligvis at det personlige preget er borte. Steen & Strøm har en serviceavtale med Microlog som innebærer at alle våre kunder kan få hjelp med sine spørsmål, kjøp i gavekortkiosker eller på nett.

Ideell beliggenhet for å møte mennesker

På grunn av pandemien og dens ettervirkninger er det ikke mulig å gi noe representativt tall på omsetningen for gavekort i år, fortsetter Laila.

– Men vi kan se på det fra et mer generelt perspektiv. Mange trodde at netthandel ville ta over for godt etter pandemien, ettersom vi så en betydelig vekst på dette området mens landet var i låst tilstand. Tallene våre viser imidlertid ikke det. Det er utrolig oppløftende og gir et tydelig signal om hvordan det er mulig å sprette tilbake. En annen grunn som kan være like viktig er hvordan et kjøpesenter er mer enn et sted å shoppe, det er også et møtested. Folk lengter etter å møtes igjen, være sammen og fysisk se hverandre. Vi har et behov for å være nær hverandre igjen og dele erfaringer. Derfor tenker vi at kjøpesenteret vårt, som ligger veldig sentralt, vil fortsette å være en viktig møteplass også i fremtiden.

Statistikken vår fra oktober viser at vi hadde en flott måned. Antall besøkende var langt over 2020-tallene, noe som er fornuftig med tanke på nedstengningen. Det viser også at vi lå like under 2019-tallene, mens omsetningen var over, og det er tross alt det vi begge ønsker at leietakerne skal leve av.

Medias makt

Påvirkningen fra media er sterk. Hvis de store mediene skriver at infeksjonstallene går opp, vil du se færre folk ute og handler. Laila utdyper:

– Det media skriver har en direkte konsekvens for oss. Og vi ser en merkbar dominoeffekt. Økt smittetall betyr mindre bruk av tog og andre former for kollektivtransport, og jo lenger unna Oslo Sentralstasjon du bor, jo færre kommer til kjøpesentrene. Jeg har veldig forståelse for at folk er engstelige. Men vi har lært mye av denne tiden. Oslo City var raskt ute med å sette inn ekstra ressurser til renhold og laget nye rutiner som vi fortsatt følger. Fokuset på god hygiene er noe vi har fått med oss, vi har tilleggsrengjøring av alle flater, knapper og så videre, i tillegg til hånddesinfeksjonen som ligger strategisk plassert over hele kjøpesenteret. Fordelen med Oslo Citys nye Gavekortkiosker er at kunder som ønsker å hente gavekort kjøpt på nett slipper å trykke på knappene ved Gavekortkioskene. Det fungerer like bra å skanne QR-koden som ligger på gavekortet. Vi ønsker at kundene skal være trygge når de besøker oss, avslutter en optimistisk Senterleder.

Velg hvilket skjema du ønsker å fylle ut