Nye muligheter med Microlog sine automater

bilde viser smilende mann i skjorte

Microlog har den siste tiden arbeidet med å videreutvikle sine automater, for å kunne hjelpe enda flere kunder med å løse deres utfordringer i hverdagen. Chief Technology Officer hos Microlog, Eirik Finvold, har vært ansvarlig for dette prosjektet, og forteller at det har vært spennende og lærerikt.

«Vi har laget et programvare kit, som kjører på automatene våre, og som gjør at våre kunder kan lage sine egne programvarer for å selge ting på automatene, men slippe å gjøre all integrasjonen inn mot betalingsterminalen, kvitteringsskriver og annen hardware», forteller Finvold.

Integrasjoner for et sømløst sluttresultat

Finvold har jobbet som utvikler for Microlog siden 2008. Arbeidet startet først som en deltidsjobb ved siden av hans faste jobb på Oslo Børs, før han i 2017 begynte å jobbe fulltid hos Microlog, samt kjøpte seg inn i selskapet.

Vi har en ganske liten IT-avdeling, som består av kun meg, så det er jeg som tar meg av alt av utvikling og alt det tekniske. Heldigvis starter det to nye utviklere nå i juni, som skal hjelpe til fremover, sier Finvold.

Dette nyutviklede programvare kitet lar kunder av Microlog sømløst integrere mot en rekke funksjonalitet, uten at de selv trenger å gjøre jobben. Finvold forteller at dette eksempelvis gjelder kvitteringsskriver, QR-kode skanner, alarmer, varsler og sensorer. Kundene har deretter mulighet til å lage sitt eget utseende frontend, og selge det de selv måtte ønske.

«Deretter sendes det et enkelt signal til kitet vårt, som sier hvor mye det skal tas betalt for varen, og vi tar oss av lagring av transaksjoner, samt gir beskjed om at betaling er gjennomført blant annet», deler Finvold.

Må fungere optimalt, hele tiden

Microlog har god erfaring med løsninger for betalingsautomater, som de per i dag benytter for blant annet betaling av gavekort, heiskort, parkering og legesentre. Finvold forteller at dette kitet åpner opp en ny verden av muligheter.

Da kan vi si ja til både store og små kunder, i markeder som vi ikke allerede har kjennskap til, sier Finvold.

Microlog sin største parkeringskunde i Tyskland har valgt å gå for nettopp denne løsningen, for å kunne tilpasse brukergrensesnittet slik de selv ønsket det. Finvold forteller at dette blant annet var fordi de ønsket å ha full kontroll selv.

«Vår ekspertise er ikke bare en betalingsautomat, men det skal være en selvbetjent betalingsautomat, som du skal kunne handle og betale på uten noen hjelp, som vil si at da må alt må fungere 100 prosent som det skal, 100 prosent av tiden», forteller Finvold.

Videre forteller Finvold at dette blant annet går ut på at maskinene må kunne rette opp eventuelle feil på en automatisk måte, samt varsle om eventuelle vedlikeholdsbehov, som for eksempel å bytte kvitteringsrull, god tid i forveien.

Legg igjen en kommentar