Å TASTE SEG ET GAVEKORT I TRYGGE OMGIVELSER

Lurer du på hva du skal gi «den som har alt» til jul? Eller i bursdagspresang, for den saks skyld? Eller er i beit for idéer til gave uansett anledning? Da er ikke veien lang til gavekortet. På Oslo City har man installert to gavekortautomater fra Microlog, der du kan kjøpe gavekort som du kan bruke på alle sentere som er eid av Steen & Strøm.

LETTE Å FINNE

– Gavekortutomatene står rett innenfor dørene ved hovedinngangen mot Jernbanetorget og er lette å få øye på, forteller senterleder Laila Sønstevold.

– Gavekortet du kjøper her er et generelt gavekort, som både kan brukes her og på de andre Steen og Strøm-eide sentrene i landet, for eksempel Metro i Lørenskog, Gulskogen i Drammen eller Maxi på Hamar.

Gavekortutomatene er både en praktisk og lettvint løsning for kundene. Du taster inn beløpet du vil gi bort, og betaler med bankkort. Du kan også kjøpe gavekortet på nettsiden til Oslo City. Da linkes du videre til Microlog, som gir deg en kode som du da benytter når gavekortet skal tas ut på gavekortautomaten.

– Tidligere hadde vi en kundeinformasjon, der man kunne kjøpe gavekort, samtidig med at vi hadde gavekortautomater. Fordelen med dette var den personlige servicen, det at du møter et menneske på den andre siden av disken. Men samtidig hadde ikke kundeinformasjonen like lange åpningstider som Oslo City. Kundesenteret ble lagt ned i 2019, arealet der det lå fikk nye leietakere.

Senterleder Laila Sønstevold

– Hvordan finner folk frem til gavekortautomatene?

– De fleste vet hvor senterets hovedinngang er. På veggen bak de to gavekortautomatene har vi lysskilt med gavekort på, der vi gjør oppmerksom på ulike anledninger der du kan bruke gavekort. Vi har også informasjon på hjemmesiden vår, under «Gavekort – gaven som passer til alle». I tillegg står det info om gavekortautomatene på digitale skjermer rundt omkring på senteret, og med jevne mellomrom reklamerer vi for det på plakater i utstillingsvinduene. Vi sender også ut informasjon om gavekort i våre nyhetsbrev og gjør kundene oppmerksom på mulighetene både på Instagram og Facebook.

ENKELT, PRAKTISK OG FLEKSIBELT

– Hvilke fordeler og hvilke ulemper ser du med gavekortautomatene?

– Gavekortutomater gjør gavekorthandlingen enklere og mer tilgjengelig. Du kan handle når du vil, og ta ut gavekortene flere steder. Det gjør alt mer fleksibelt. Det er en god gaveidé hvis du er usikker på hva du skal gi bort. Ulempen er naturligvis at den personlige servicen blir borte. Steen & Strøm har en fullservice-avtale med Microlog som innebærer at alle våre kunder også kan få hjelp med spørsmål, kjøp i gavekortautomatene eller i nettbutikken.

MØTEPLASSEN MIDT I SMØRØYET

Grunnet nedstengningen og ettervirkningene av pandemien er det ikke mulig å si noe representativt om omsetningen på gavekort i år, forteller Laila videre.

– Men det vi kan si noe om er på et mer generelt grunnlag. Mange trodde jo at netthandelen ville overta for godt etter pandemien, da vi så en betydelig vekst i denne mens landet var nedstengt. Men våre tall viser ikke det. Det er fantastisk oppløftende, og gir et tydelig signal om at det lar seg gjøre å komme tilbake. Det har kanskje vel så mye å gjøre med at et kjøpesenter er mer enn et sted å handle, det er en møteplass. Folk er sultne på å treffes igjen, være sammen, se hverandre fysisk. Vi har behov for å være nær hverandre igjen og dele felles opplevelser. Derfor tror vi at vårt senter som ligger midt i smørøyet, vil fortsette å være en viktig møteplass også i fremtiden.  

Vår statistikk fra oktober viser at vi hadde en virkelig god måned. Besøkstallene lå langt over 2020-tall, noe som er logisk i forhold til nedstengningen. Den viser også at vi lå litt under 2019-tall, mens omsetningen lå over, og det er jo den både vi og våre leietakere lever av.

MEDIENES MAKT

Medienes påvirkning er kraftig. Skriver de store avisene om økt smitte, kommer det merkbart færre folk til byen for å handle. Laila utdyper:

– Det mediene skriver har en direkte konsekvens for oss. Og vi ser en dominoeffekt som er helt påfallende. Økt smitte betyr både mindre togtrafikk og annen kollektivtrafikk, og jo lenger bort du kommer fra Oslo sentralstasjon, desto færre mennesker besøker sentrene. Jeg har full forståelse for at folk er engstelige. Men vi har lært mye i denne tiden. Oslo City satte raskt inn ekstra ressurser på renhold, og laget nye rutiner som vi fortsatt følger. Den gode hygienen har vi tatt med videre, det er ekstra renhold av alle overflater, trykknapper og så videre, i tillegg til håndsprit som står strategisk plassert over hele senteret.
Fordelen med Oslo Citys nye gavekortautomater er at kundene som skal hente ut gavekort fra nettbutikken ikke behøver å røre knappene på gavekortautomatene. Det fungerer like bra å scanne QR-koden som finnes i gavekortet.

Det skal være trygt å oppholde seg hos oss, avrunder en optimistisk senterleder.

Legg igjen en kommentar